top of page

כיצד לבחור פיזיותרפיסט?

חמשת הדברים שכדאי לכם לברר לפני שקובעים ביקור

כותב: דן כהן

מקצוע הפיזיותרפיה הינו מקצוע רחב אשר המשכילים בו יכולים לטפל במגוון עצום של מצבים רפואיים, אבחנות, כאבים ומחלות. כפועל יוצא, לא כל הפיזיותרפיסטים עובדים בכל התחומים, אלא- מתמקדים בכמה תחומי עניין עיקריים ובהם מתמקצעים עם השנים. 


בין אם אתם זקוקים לפיזיותרפיה עקב פציעת ספורט או ניתוח, שיקום נוירולוגי, רצפת אגן או התפתחות הילד(או מגוון בעיות אחרות שהפיזיותרפיה יכולה לסייע בהן)- עליכם ראשית כל להחליט באיזו מסגרת תרצו לקבל את השירות. 


טיפולי פיזיותרפיה בארץ ישראל ניתנים בשתי מסגרות שונות: טיפול פרטי או טיפול במסגרת קופת החולים / בית חולים. לכל מסגרת היתרונות והחסרונות שלה. רבים בוחרים דווקא בשירות הפרטי עקב הזמינות הגבוהה שלו והאופציה לבחור מי בעל המקצוע שיבצע את הטיפול בפועל. במידה ובחרתם לפנות לטיפול פרטי, השלב הבא הוא בחירת המכון או הפיזיותרפיסט/ית שיטפלו בכם, וזו בחירה לא פשוטה.

 

כבר בשיחת הטלפון הראשונית תוכלו לקבל מיד חשוב- הנה כמה עצות שיעזרו לכם בדרך:


1.    רישיון. לפי חוק הסדרת מקצועות הבריאות כל פיזיותרפיסט מחויב ברישיון משרד הבריאות. ולכן כשאתם מתחילים לברר על פיזיותרפיסט לטיפול בבעיה שלכם, ודאו שהוא בעל רישיון משרד הבריאות(רוב הפיזיותרפיסטים תולים את התעודה בקליניקה שלהם ותוכלו לראותה פיזית כשתגיעו למפגש). חשוב לשאול את הפיזיותרפיסט בטלפון האם יש לו רישיון משרד הבריאות. לצערנו יש מקצועות נוספים ה'מתחזים' לפיזיותרפיסטים, ולכן אל תוותרו על הסעיף הזה- ואל תסתפקו בתשובות מתחמקות.

2.    ניסיון. שאלו את הפיזיותרפיסט כמה זמן הוא מטפל בתחום הספציפי שלכם, האם ראה בעבר בעיות דומות ואיך לדעתו כדאי להתחיל את התהליך. השיח הזה יוביל אתכם לעוד שאלות שתוכלו לשאול הספציפיות למצב שלכם ובכך לקבל מידע חשוב לגבי הפיזיותרפיסט שעמו תעבדו.

פיזיותרפיה בכפר סבא

ודאו שלפיזיותרפיסט שלכם יש רישיון מטעם משרד הבריאות

3.    תקשורת. במהלך השיחה בטלפון, חשוב שיהיה לכם נעים לדבר עם הפיזיותרפיסט, שהוא ישמע לכם מקצועי, שתקבלו תחושת ביטחון ורצון להמשיך עמו את התהליך. כל תהליך רפואי מתחיל ונגמר עם בני אדם, ולכן הקשר והתקשורת חייבים להיות טובים, נינוחים ונעימים. חשוב שתרגישו שיש על מי לסמוך ולא תתפשרו על הסעיף הזה, מכיוון שבהמשך התחושה הזו יכולה להשפיע רבות על יעילות הטיפול ותוצאותיו(כן, כן! הדרך שבה אתם תופסים את המטפל שלכם משפיע המון על תוצאות הטיפול). 
 

4.    זמינות. זמינות הפיזיותרפיסט שלכם חשובה בעיקר על מנת שתוכלו לקבל את הטיפול הרצוי בזמן ובתדירות הנחוצה. שאלו את הפיזיותרפיסט מתי תוכלו להגיע למפגש הראשון ומה התדירות המומלצת למפגשי המשך לדעתו, בהתאם לניסיון שלו עם בעיות דומות. כמובן שלא ניתן להתחייב לתדירות עד לבדיקה בפועל אבל תוכלו לקבל מושג מה ההתחייבות מצדכם תדרוש. 
 

5.    עלות ומרחק. הסעיף הברור לכולם, ולעיתים מטופלים מנסים לברר לגביו כסעיף ראשון למרות שבפועל זהו הסעיף הכי פחות חשוב. ייתכן שתאתרו פיזיותרפיסט בעלות מזערית אך לא יהיה בינכם חיבור ותקשורת טובה ובכך התהליך כולו יהיה פחות יעיל, ולכן מומלץ ראשית לברר לגבי הסעיפים החשובים יותר ורק אם כולם מתאימים- המשיכו ובדקו בסיום שתוכלו לרכוש את השירות כלכלית. בנוסף כדאי לברר מול הפיזיותרפיסט עם אילו ביטוחים הוא עובד מכיוון שבמקרים רבים תוכלו לקבל החזר מהביטוח המשלים שלכם ו/או מביטוח פרטי אם יש לכם כזה.
 

לאחר בחירת הפיזיותרפיסט תזומנו למפגש אבחון בו תכירו זה את זה, תבצעו תיאום ציפיות ותחלו בתהליך השיקומי.

 

בהצלחה!

הכותב הינו פיזיותרפיסט בתחום הספורט משנת 2011, בעל קליניקה פרטית לטיפול בפציעות ספורט ושריר שלד בכפר סבא.

להזמנת מפגש אצל דן כהן לחצו כאן

לכתבות נוספות ועדכונים עקבו אחרינו בפייסבוק: 

bottom of page